ZZP HRM Consultant

Jan Boersma is zelfstandig HR Consultant gespecialiseerd in verandermanagement en is sinds november 2012 ‘Uniforce Professional’. “Ik was op zoek naar een bestendige constructie. Zo heeft een eenmanszaak op korte termijn belastingvoordelen, maar je zit dan toch met een VAR. Dat biedt voor professionals als ik, die vaak lange klussen hebben, feitelijk nul zekerheid. Er is bij controle eigenlijk altijd sprake van een gezagsverhouding en dan ga je onderuit. Dan heet het ‘schijnzelfstandigheid’. En die zorg wilde ik niet.

Grote kansen voor e-HRM

“Ik ben verandermanager op het gebied van HR-consultancy. Oorspronkelijk afkomstig uit de IT en de principes uit die IT pas ik toe binnen HRM. Werken op basis van bijvoorbeeld Agile principes kan prima wanneer het HR onderwerpen betreft. Je ziet binnen de HR dat er grote kansen liggen als je e-HRM invoert. Dan kun je aan je daadwerkelijke HR-werk toekomen. Nu zijn er, naar mijn mening, teveel HR-mensen bezig met administratieve handelingen. Terwijl er zoveel uitdagingen liggen. Want de wereld verandert en de manieren van werken veranderen mee. Maar hoe krijg je mensen mee? Dat fascineert mij.

Als kraaien die in een boom zitten wanneer je hard in je handen klapt.

Medewerkers binnen een bedrijf willen niet veranderd worden. Maar dat betekent niet dat ze niet willen veranderen. Vaak wordt er een verandering ‘doorgevoerd’ richting medewerkers. Als kraaien die in een boom zitten wanneer je hard in je handen klapt. Maar ja, dan weet je wat er gebeurt: voor je het weet zitten al die kraaien weer op een andere tak en doen precies hetzelfde als voorheen. En is er niets veranderd in gedrag. Ik geloof er in dat verandering op de werkvloer gebeurt. Niet in het groot, topdown, maar door mensen aan te spreken op gedrag. Door te laten zien dat het werkt. In het klein. Je kunt je voorstellen dat dit dus wel langduriger projecten zijn. Ik wilde een constructie die daar bij past.

Ondernemersvorm voor langdurige HR projecten

Toen kwam ik bij Uniforce terecht. En dat voelde direct goed. Alles werd mij door Piet de Bondt heel goed uitgelegd. Over de DUBV en de VUR waardoor je geen last hebt van schijnzekerheid, over het participeren binnen het sociale stelsel, maar ook over het netwerk van Uniforce professionals. Je kunt elkaar tegenkomen bij regiomeetings en presentaties, je kan met elkaar contact opnemen via LinkedIn. Je kan elkaar helpen. Met een nieuw opdracht bijvoorbeeld.

Die zekerheid dat je niet achteraf risico loopt op naheffingen en boetes was voor mij de belangrijkste overweging om voor Uniforce te kiezen. Maar bijkomend voordeel is dat je ook kunt terugvallen op het sociaal stelsel. Ik heb daar zelf gebruik van kunnen maken. Kwam uit een lange klus, het was midden in de crisis. Het duurde wat langer voor ik weer wat nieuws had. En als het dan echt lang duurt en tegenzit is het fijn dat er een tijdelijk vangnet is.“

banner_728x90-3