Spreker op Tolkcongres
Foto credit: Tolk- en Vertaalcongres

Op 11 en 12 maart jl. vond het eerste Tolk- en Vertaalcongres plaats. Dit unieke tweedaagse event, met als thema ‘Samen kom je verder’, stond in het teken van kennis delen en discussie. Het congres bood veel praktische informatie en inspiratie. Met ruim 500 aanwezigen en vele positieve reacties kan met recht gesproken worden van een geslaagd congres.

Piet de Bondt gastspreker over het verdwijnen van de VAR
Piet de Bondt sprak over het verdwijnen van de VAR en welke impact dit heeft op de inhuur van zelfstandigen. Voor vele tolken en vertalers uit de zaal bleek de informatie een eye-opener. Het was een geruststellende boodschap dat in de meeste situaties de voorbeeld- en modelovereenkomsten geen probleem gaan vormen voor het uitvoeren van tolk- en vertaalopdrachten. Voor de vertalers/tolken die regelmatig en langdurig voor één opdrachtgever werken (bijvoorbeeld voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie) zou het Uniforce-concept een mogelijkheid zijn.

Als medebedenker van het Uniforce-concept en directeur van Uniforce Group zet Piet zich dagelijks in voor de belangen van Uniforce professionals die risicoloos werken vanuit hun eigen Declarabele Uren B.V. (DUBV).

Meer informatie over het Uniforce-concept