ZZP interview Wendi

Je werkgever is niet de ene of de andere organisatie, dus je kunt zuivere afwegingen blijven maken. Dus die zelfstandigheid, die vrijheid van denken, dat je ja en nee kunt blijven zeggen. Dat vind ik dus echt een meerwaarde.”

“Ik vind mijn werk echt leuk worden als er nieuwe techniek is: als er mensen moeten samenwerken om die techniek in te voeren en als er mensen mee moeten gaan werken. Hoe zorg je er dan voor dat het voor iedereen aangenaam blijft? Als projectmanager verbind ik techniek, management en business. En dat doe ik al jaren in de spoorwegen-branche, o.a. voor ProRail. Zo gaf ik leiding aan een team dat een nieuw treinbeveiligingssysteem moest implementeren. Zo’n systeem zorgt ervoor dat er op hetzelfde stuk spoor niet tegelijkertijd meerdere treinen kunnen rijden. Binnen dat team werkten medewerkers van verschillende organisaties samen. En dan merk je hoe prettig het is om dit als zelfstandige te doen. Je werkgever is niet de ene of de andere organisatie, dus je kunt zuivere afwegingen blijven maken. Dus die zelfstandigheid, die vrijheid van denken, dat je ja en nee kunt blijven zeggen. Dat vind ik dus echt een meerwaarde.”

Wendi Brandt is project- en programmamanager en is in 2006 zelfstandig professional geworden. “Ik kreeg direct een opdracht die langer dan een jaar zou gaan duren. Dus ik heb gezocht naar een oplossing. En zo kwam ik via internet bij Uniforce terecht. Voor mij was het belangrijk dat de constructie van Uniforce niet ‘een trucje’ was, maar dat het echt toekomst heeft. Dat bleek al snel en toen ben ik Uniforce Professional geworden.

Sindsdien loopt alles gewoon. En dat is heel zorgeloos. Ik heb contact met Uniforce als er regelgeving verandert die voor mij relevant kan zijn. Kan terugvallen op hun hulp. Als er eens een conflict mocht zijn bijvoorbeeld, kunnen ze je juridisch bijstaan. Toen ik in 2008 met zwangerschapsverlof ging, hebben ze me ook geholpen bij het regelen van de zwangerschapsuitkering. Verder kun je gebruik maken van het netwerk binnen en rond Uniforce. Als je eens een nieuwe klus zoekt bijvoorbeeld. Uniforce werkt nauw samen met detacheerders die op hun beurt weer graag met Uniforcers werken.

Je betaalt een maandelijkse bijdrage. Persoonlijk vind ik dat je echt waar voor je geld krijgt. Als je ze eens nodig hebt zijn ze er voor je. Voor een advies. Voor juridische hulp. Als je dat allemaal zelf zou moeten regelen zou je duurder uit zijn. Verder krijg je voor die maandelijkse bijdrage zekerheid en vrijheid. En dat is nou precies wat ik wilde.”

InterviewWBtn
Wendi Brandt is project- en programmamanager en is in 2006 zelfstandig Uniforce professional geworden.

 

 

banner_728x90-3