Douwebn

Douwe van Sluis is Uniforcer sinds 1 januari 2015. Voor die tijd was hij payroller. Maar door de veranderingen in de flexwet was hij op zoek naar een andere werkvorm.”Ik werk al een aantal jaar als senior technisch consultant bij de Belastingdienst. Heb daar al enkele langlopende projecten gedaan. Van Architectuur-ontwerp tot implementatie. Met soms hoge politieke druk. We werken onder het vergrootglas van de media. En met grote getallen. Dat is natuurlijk machtig interessant.”

“Ik heb alles overwogen. Ik kon natuurlijk blijven payrollen. Kon bij de payroller in dienst komen. Kon voor mezelf beginnen met een VAR. En in dat proces kwam ik ook in aanraking met het concept van Uniforce. Ik ben met ze in gesprek gegaan en dat voelde meteen goed. Het gesprek was open. Alle mogelijkheden die ik had werden open uitgelegd en uiteindelijk heb ik zelf voor de ondernemersvorm van Uniforce gekozen. Dit vond ik de meest zorgeloze oplossing, zonder dat ik ergens in dienst hoefde te komen.

Dat proces om Uniforcer te worden lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld, maar dat valt enorm mee. Ze hebben heel goed in kaart wat de stappen zijn en houden je goed op de hoogte waar we precies staan. Feitelijk was alles binnen twee weken geregeld. En toen ook de sectorcode van de Belastingdienst binnen was kon ik aan de slag.

Uniforce past heel erg bij mij en bij mijn werkzaamheden. Er zijn altijd mensen die vragen of ik niet in vaste dienst wil komen, maar juist dat buitenstaander blijven is voor mij een groot goed. Je kunt onafhankelijk naar de zaken blijven kijken. Over grenzen heen kijken en af en toe iets over grenzen heen iets roepen. En je blijft altijd gericht op resultaat en op oplossingen. Als er een calamiteit is hebben we een groepje dat gewoon bij elkaar komt om de boel op te lossen. Of je nou wel of niet stand by staat. Dat vind ik mooi.”

Senior Technical Consultant Belastingdienst
Douwe van Sluis is Senior Technical Consultant bij de Belastingdienst. Sinds januari 2015 is hij zelfstandig Uniforce professional.

 

 

banner_728x90-3