Zelfstandig specialist Bella van Dalen kan via Uniforce haar zelfstandigheid behouden.
Haar devies luidt ‘travel light’, wat voor zelfstandig specialist dr. Bella van Dalen staat voor de vrijheid en het gemak om te kunnen gaan en staan waar zij wil. Zonder gedoe. Om haar werk als voet- en enkelchirurg te kunnen doen zoals zij dat het liefst wil, heeft ze gekozen voor Uniforce.

Als student geneeskunde wist Bella van Dalen al vrij snel wat haar vakgebied zou worden: orthopedische chirurgie. Ook al werd daar dertig geleden afkeurend op gereageerd. ‘Vergeet het maar dat je een plek in een maatschap krijgt, want daar is geen plaats voor vrouwen’, kreeg ik tijdens mijn opleiding te horen. Kennelijk werd het gezien als een typisch mannenberoep. Nu zou dat ondenkbaar zijn. Ik had geen zin om zes jaar te investeren in een specialisatie als dat misschien een flop zou worden. Maar ik wilde wel mijn hart en interesse volgen. Ik ben nooit mainstream geweest. Daarom koos ik voor een niche in orthopedie. In België kon ik me specialiseren in voet- en enkelchirurgie. Ik was een van de weinigen in Nederland met deze super-specialisatie. Het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik mijn praktijk voor 100 procent uit voet- en enkelchirurgie kon laten bestaan. Door de komst van nieuwe technieken, kunnen steeds meer klachten aan voeten en enkels operatief worden verholpen. Nu is er zelfs een tekort aan gespecialiseerde voet- en enkelchirurgen.”

Energietank

Bella haalt veel voldoening uit haar werk als specialist in een focus-kliniek, gespecialiseerd in orthopedie. “Ik word er gelukkig van wanneer ik mensen kan helpen door hun klachten weg te nemen en zij blij zijn met hun behandeling. Dan is mijn energietank gevuld. Dat is altijd zo geweest in de twintig jaar dat ik dit vak uitoefen. Over het algemeen zijn mijn patiënten gezonde mensen die invaliderende klachten hebben. Ik kom vrij veel tegen als het gaat om klachten in de gewrichten en de pezen. Soms worden ze veroorzaakt door een chronische aandoening zoals reuma en suikerziekte. Het kan ook zijn dat iemand constant door zijn enkel zwikt en een stabiele enkel wil. Of dat iemand last heeft van een bult op de grote teen en daar vanaf wil. De klachten of problemen kunnen heel divers zijn.”

Voordelen zelfstandig ondernemerschap

Twee jaar geleden koos Bella ervoor om Uniforce Professional te worden, toen zij hoorde dat de zzp-regeling op de schop zou gaan. “Ik heb een vrijgevestigde praktijk en die zelfstandigheid bevalt me goed. Toen bekend werd dat de VAR zou verdwijnen, ontstond er onzekerheid over of ik kon blijven werken, zoals ik deed. De overheid wilde graag dat alle specialisten in een loondienstverband gingen bij het ziekenhuis of de kliniek. Dat was geen optie voor mij. Er kleven voor mij ontzettend veel voordelen aan het zelfstandig ondernemerschap. Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld drie maanden op sabbatical gegaan, dat is makkelijker als je eigen baas bent. Ander voordeel is dat de onkostenvergoeding voor mijn beroepsgroep een vast bedrag is. Ik maak echter veel hogere kosten dan dat ik als beroepskosten vergoed krijg, die vergoeding bepaal ik nu zelf. Vooral de vrijheid om te kunnen gaan en staan waar ik wil, spreekt mij aan.”

Geen onzekerheden

Bella liet zich informeren door adviseurs van de verenigingen VVAA en Orde van medisch specialisten over de mogelijkheden en hoorde toen voor het eerst over Uniforce. “Wat mij het meeste aanspreekt in het Uniforce-concept is dat het is goedgekeurd en erkend door de Belastingdienst waardoor ik geen onzekerheden heb over mijn positie en mijn zelfstandigheid kan bewaren. Ik heb ook gekozen voor de DUBV- constructie omdat ik het heel vervelend vind om constant niet te weten waar ik aan toe ben. Zoals met de Wet DBA. Dat heb ik nu niet meer.”

Ruimte voor ideeën

Die zekerheid geeft Bella de ruimte om haar werk te doen en haar ideeën tot uitvoering te brengen . ‘Ik wil iedere keer weer iets vooruitstrevend doen in mijn vak. Zo lijkt het me een goed idee om een stappenteller te ontwikkelen voor na een operatie, om verschillende data te verzamelen over het effect van de behandeling. Waar ik daarnaast graag aan werk en voor schrijf is mijn website: www.voetenenkelklacht.nl, die nu vijf jaar bestaat. Ik ben de website begonnen omdat ik mensen wil informeren over alle mogelijke behandelingen aan voeten en enkels, zowel de operatieve als de niet-operatieve. Op de site vind je antwoorden op vragen als: welke complicaties kun je krijgen als je geopereerd wordt? Of: waardoor kunnen restklachten ontstaan, als die er zijn? Voor het niet-operatieve deel werk ik samen met een podoloog. We bieden informatie die nog nergens staat, maar waar men wel naar op zoek is. Door twintig jaar ervaring in het vak weet ik wat mensen willen weten. De inhoud beslaat inmiddels duizend pagina’s en de site trekt gemiddeld 35.000 bezoekers per maand. Wat mooi is, maar waar ik ontzettend blij van word, is wanneer mensen heel lang last hebben van hun voet, op mijn website komen en dan denken: dat heb ik! Zodat ze een diagnose kunnen vinden en de juiste hulp kunnen inschakelen.”

 Bella van Dalen kiest als zelfstandig medisch specialist voor Uniforce

Wij zijn Uniforce Professionals

Werken voor wie je wilt, zolang je maar wilt. Met sociale zekerheid. Het kan, met de ondernemersvorm van Uniforce, de DUBV.

Uniforce biedt al sinds 2000 een ondernemersvorm aan waarbij je een sociaal verzekerd werknemer bent binnen je eigen B.V. (DUBV). Je kunt werken voor wie je maar wilt en zolang je maar wilt. Als Uniforce professional ben je niet afhankelijk van de Wet DBA of een door de Belastingdienst goedgekeurde zzp-modelovereenkomst. Je kunt alle opdrachtovereenkomsten aangaan. Want jouw opdrachtgever heeft met het inhuren van Uniforce professionals 100% garantie dat hij geen werkgever is en geen loonheffing en sociale verzekeringspremies hoeft te betalen. Daardoor heb je alle vrijheid over de invulling en de duur van de opdracht. Bovendien heb je, als werknemer binnen je DUBV, inkomenszekerheid dankzij het sociale stelsel. Meer weten? Bekijk hier de voordelen van de DUBV.

Contact formulier

We willen heel graag kennis met je maken, je situatie bespreken, je goed en eerlijk adviseren en uiteraard toelichten hoe je onderdeel van Uniforce kunt worden.