Uniforce zorgt ervoor dat ik 's nachts niet wakker hoef te liggen en me geen zorgen hoef te maken als ik ziek word. Kortom, het geeft me rust.

Jan Boersma

Zelfstandig HR-manager

DUBV

Al ruim 20 jaar is het DUBV-concept de oplossing voor zelfstandig professionals met langdurige opdrachten, waarmee wordt voldaan aan alle wettelijke vereisten. Met deze Declarabele Uren B.V. lopen zowel jij als je opdrachtgever geen fiscale of arbeidsrechtelijke risico's. Wil jij als zelfstandige ook werken voor wie je wilt, zolang je wilt? Lees hieronder meer of vraag direct een gratis adviesgesprek aan!

Declarabele Uren BV

De DUBV staat voor Declarabele Uren BV en wordt door Uniforce al 20 jaar met succes aangeboden. Het basisidee is dat je zelf een sociaal verzekerd werknemer wordt binnen een, speciaal daarvoor ontwikkelde werkgever. Om dat te bereiken richt je als zelfstandig professional samen met Uniforce een DUBV op, die aan alle eisen voldoet om jouw werkgever te kunnen zijn. Vanuit de DUBV kun je gedetacheerd worden én alle opdrachten accepteren. Je hebt dus vrijheid in opdrachtkeuze en -duur. Bovendien ben je sociaal verzekerd. Met een DUBV heb je als professional een eigen detacheringsbureau die jou, al dan niet via een bemiddelaar, bij een opdrachtgever tewerk kan stellen.

Als Uniforce Professional werk je vanuit de DUBV zonder beperkingen. Elke opdracht is mogelijk, zonder fiscaal of arbeidsrechtelijk risico. Jouw opdrachtgever heeft met het inhuren van Uniforce Professionals 100% garantie dat er geen loonheffing en sociale verzekeringspremies hoeven te worden betaald. Daardoor heb je alle vrijheid over de invulling en de duur van de opdracht. Bovendien heb je als werknemer van de DUBV inkomenszekerheid vanuit het sociale stelsel.

Hoe werkt een DUBV?

Concreet: Uniforce Group en jij richten samen een Declarabele Uren B.V. op. Jij bent voor 80% aandeelhouder, directeur en bestuurder van de DUBV. Uniforce Group wordt 20% aandeelhouder maar heeft geen recht op winstdeling. Binnen de DUBV bestaat een bepaalde gezagsverhouding. Hierdoor ontstaat er een dienstverband tussen jou en de DUBV. Je bent zowel directeur als werknemer. Uniforce Group heeft zeggenschap over het aanname en ontslagbeleid van de directeur en houdt toezicht op het volgen van de kwaliteitsregels. Door dit gezag ontstaat er een arbeidsovereenkomst voor jou als directeur met de DUBV. Het gezag betreft regels omtrent:

 • het op orde hebben van de administratie.
 • goed huisvaderschap.
 • correct uitvoeren van wettelijke verplichtingen.
 • nakomen van de kwaliteitsstandaarden van het Uniforce-concept.

Als aan deze kwaliteitsregels wordt voldaan, dan voldoet de DUBV ook aan alle werkgeversverplichtingen en dan geven wij de Verklaring Uniforce af.

Heb je nu een eenmanszaak? Dan wijzigt je fiscale positie, hierdoor kan een DUBV financieel minder gunstig zijn.
Heb je nu een eigen B.V., dan verandert er niet veel aan je fiscale positie. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs en laat je adviseren.

Uniforce 20% Aandelen
 • Geen winstrecht
 • Wel stemrecht
ZP’er 80% Aandelen
 • Volledig winstrecht
 • Beperkt stemrecht
 • Let op: niet de fiscale voordelen van een eenmanszaak

Certificaat van Loondienst/VUR

Als je de DUBV goed beheert, krijg je jaarlijks vanuit Uniforce een Certificaat van Loondienst/VUR (Verklaring Uniforce Registratie). Met deze verklaring kun je jezelf risicoloos detacheren aan opdrachtgevers. Dit kan rechtstreeks bij de eindklant zijn of via een intermediair. Dit certificaat/VUR neemt voor de opdrachtgever (en intermediair) alle risico’s op het gebied van de arbeidsrelatie weg die wel kunnen ontstaan bij het inhuren van freelancers. Met het certificaat/VUR kun je jarenlang bij dezelfde opdrachtgever werken en is het ook mogelijk onder leiding en toezicht werkzaam te zijn.

Kosten Uniforce Professionals

De kosten voor het Uniforce-Concept zijn €170,- per maand exclusief BTW. Naast het gebruik van het concept en de daarmee samenhangende zekerheid dat de DUBV kwalificeert als jouw werkgever, wordt hiervoor een vast pakket aan dienstverlening geleverd.

Bestaande diensten

 • Eerstelijns juridische ondersteuning
 • Hulp en belangenbehartiging bij
  opdrachtgever/intermediair
 • Hulp bij vragen van de accountant
 • Instap/overstap en uitstap service
 • Ondernemer coaching
 • Lidmaatschap SFZ (toegang tot voordelige
  verzekeringen)
 • Coördinatie-verzekering Poortwachter
  (Arbodienst)
 • Netwerkbijeenkomsten

Aanvullende diensten ontwikkeld voor de Uniforce Professional

 • CV-module via mijnuniforce.nl
 • Gratis premium lidmaatschap Planet Interim
 • Communicatieplatform mijn.uniforce.nl
 • Facturatiemodule via mijnuniforce.nl
 • 30% korting op factoring van O2
 • Ondersteuning bij aanvraag en deblokkering
  van de g-rekening
 • Ondersteuning en korting bij audits NEN
  certificering door Cicero
 • Gratis adviesgesprek voor hypotheek of
  pensioen

Administratie
Op basis van de laatste wet- en regelgeving zullen voor de DUBV een aantal administratieve handelingen verricht moeten worden, zoals het doen van aangifte bij de Belastingdienst, het opstellen van een accountantsverklaring over een heel jaar en het opmaken van een jaarrekening. Daarnaast wordt er van een DUBV een G-rekening gevraagd. Uiteraard kunnen wij je helpen bij de aanvraag daarvan.

Als je al werkt met een accountant en een administratiekantoor, raden wij je aan om deze vertrouwensband aan te houden. Ook kan gebruik gemaakt worden van de diensten van Uniforce Personal Books. Dit is ons eigen administratiekantoor dat tegen een voordelige all-in tarief de noodzakelijke administratieve diensten kan aanbieden.

Ontmoet Uniforce Professionals

Uniforce zorgt ervoor dat ik 's nachts niet wakker hoef te liggen en me geen zorgen hoef te maken als ik ziek word. Kortom, het geeft me rust.

Jan Boersma

Zelfstandig HR-manager

Kiezen voor Uniforce betekent voor mij als zelfstandig ondernemer kiezen voor extra zekerheid.

Cas Toeset

Marketingmanager

Hoe doe ik mee?

Als ons concept bij je past ben je van harte welkom. Graag maken we persoonlijk kennis met je en vertellen we hoe alles in zijn werk gaat. Het lijkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Hieronder de stappen op een rij:

Stap 1:
Adviesgesprek

Tijdens een vrijblijvend advies gesprek bekijken we of ons concept het beste bij jou en jouw situatie past. Als dit zo is, dan kun je besluiten om samen met Uniforce een DUBV op te richten.

Stap 2:
Oprichting en begeleiding

Bij de notaris wordt de oprichtingsakte van de DUBV getekend, je opent een rekening bij de bank en stort aandelenkapitaal (€80). De DUBV wordt ingeschreven bij de KvK en aangemeld bij de Belastingdienst voor loonheffing en omzetbelasting. Natuurlijk begeleiden we je bij iedere stap.

Stap 3:
Aan de slag

Je sluit een ziekteverzuimverzekering (ZVV) af en krijgt je VUR. Nu kun je zorgeloos aan de slag.

Achtergronden