Uniforce zorgt ervoor dat ik 's nachts niet wakker hoef te liggen en me geen zorgen hoef te maken als ik ziek word. Kortom, het geeft me rust.

Jan Boersma

Zelfstandig HR-manager

De DUBV

Al ruim 20 jaar is het Uniforce-concept de oplossing voor zelfstandig professionals met langdurige opdrachten. Met deze oplossing voldoe je aan alle wettelijke vereisten en lopen jij en je opdrachtgever geen risico's.

Zelfstandig werken voor wie je wilt zolang je maar wilt

Uniforce biedt het Uniforce-concept al 20 jaar met succes aan. Wat is dit concept? Het basisidee is dat je zelf een sociaal verzekerd werknemer wordt binnen een voor jou ontwikkelde DUBV. Om dat te bereiken richt je als zelfstandig professional samen met Uniforce een Declarabele Uren BV (DUBV) op die aan alle eisen voldoet om jouw werkgever te kunnen zijn.

Als Uniforce Professional kun je nu werken vanuit de DUBV zonder beperkingen. Elke opdracht is mogelijk, zonder fiscaal of arbeidsrechtelijk risico. Jouw opdrachtgever heeft met het inhuren van Uniforce Professionals 100% garantie dat hij geen loonheffing en sociale verzekeringspremies hoeft te betalen. Daardoor heb je alle vrijheid over de invulling en de duur van de opdracht. Bovendien heb je als werknemer van de DUBV inkomenszekerheid vanuit het sociale stelsel.

Hoe werkt het?

Concreet: Uniforce Group en jij richten samen een Declarabele Uren B.V. (DUBV) op. Jij bent voor 80% aandeelhouder, directeur en bestuurder van de DUBV. Uniforce Group heeft geen recht op winstdeling. Binnen de DUBV is er een bepaalde gezagsverhouding. Hierdoor ontstaat er een dienstverband tussen jou en de DUBV. Je bent zowel directeur als werknemer.

Heb je nu een eenmanszaak dan wijzigt je fiscale positie, hierdoor kan een DUBV financieel minder gunstig zijn.
Heb je nu een eigen B.V., dan verandert er niet veel aan je fiscale positie.

Uniforce 20% Aandelen

  • Geen winstrecht
  • Wel stemrecht

ZP’er 80% Aandelen

  • Volledig winstrecht
  • Beperkt stemrecht
  • Let op: niet de fiscale voordelen van een eenmanszaak

Certificaat van Loondienst/Verklaring Uniforce Registratie(VUR)

Als je de DUBV goed beheert, krijg je jaarlijks vanuit Uniforce een Certificaat van Loondienst/VUR. Met deze verklaring kun je jezelf risicoloos detacheren aan opdrachtgevers. Dit kan rechtstreeks bij de eindklant zijn of via een intermediair. De VUR neemt voor de opdrachtgever (en intermediair) alle risico’s op het gebied van de arbeidsrelatie weg die wel kunnen ontstaan bij het inhuren van freelancers . Met de VUR kun je jarenlang bij dezelfde opdrachtgever werken en is het ook mogelijk onder leiding en toezicht werkzaam te zijn.

Erkende werkvorm

Werken vanuit de DUBV betekent dat je kiest voor een erkende werkvorm die al meer dan 20 jaar bestaat.

Kosten Uniforce Professionals

De DUBV betaalt maandelijks een vast bedrag als conceptkosten à €170,-. Of een DUBV bij je past, hangt af van vele factoren. Onze consultant bespreekt deze graag met je. Tijdens het intakegesprek worden deze factoren besproken, zodat je goed geïnformeerd een beslissing kunt nemen.

Ontmoet Uniforce Professionals

Uniforce zorgt ervoor dat ik 's nachts niet wakker hoef te liggen en me geen zorgen hoef te maken als ik ziek word. Kortom, het geeft me rust.

Jan Boersma

Zelfstandig HR-manager

Kiezen voor Uniforce betekent voor mij als zelfstandig ondernemer kiezen voor extra zekerheid.

Cas Toeset

Marketingmanager

Hoe doe ik mee?

Als ons concept bij je past ben je van harte welkom. Graag maken we persoonlijk kennis met je en vertellen we hoe alles in zijn werk gaat. Het lijkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Hieronder de stappen op een rij:

Stap 1:
Adviesgesprek

Tijdens een vrijblijvend advies gesprek bekijken we of ons concept het beste bij jou en jouw situatie past. Als dit zo is, dan kun je besluiten om samen met Uniforce een DUBV op te richten.

Stap 2:
Oprichting en begeleiding

Bij de notaris wordt de oprichtingsakte van de DUBV getekend, je opent een rekening bij de bank en stort aandelenkapitaal (€80). De DUBV wordt ingeschreven bij de KvK en aangemeld bij de Belastingdienst voor loonheffing en omzetbelasting. Natuurlijk begeleiden we je bij iedere stap.

Stap 3:
Aan de slag

Je sluit een ziekteverzuimverzekering (ZVV) af en krijgt je VUR. Nu kun je zorgeloos aan de slag.

Achtergronden