Home/Kenniscentrum/Sociale zekerheid voor ZP'ers

Achtergronden

Sociale zekerheid voor ZP'ers

Uniforce Professionals zijn verplicht verzekerd voor werknemersverzekeringen. Wat dat betekent lees je hier.

Sociale Zekerheid en Uniforce Professionals

Uniforce Professionals werken onafhankelijk en zijn als werknemer verplicht verzekerd voor werknemersverzekeringen. Hierdoor kun je, indien nodig, aanspraak maken op WW of WIA. Doordat Uniforce medeaandeelhouder is in de DUBV kwalificeert een Uniforce professional voor de sociale verzekeringswetgeving als werknemer en bouw je net als elke werknemer rechten op voor o.a. de WW en WIA. Je hebt hiermee dezelfde inkomenszekerheid als elke medewerker in loondienst.

Het is daarbij belangrijk om te vermelden dat wanneer je al lange tijd zelfstandig ondernemer bent en je overstapt naar het Uniforce-concept, je opnieuw rechten moet opbouwen. Wanneer je uit een loondienst situatie komt en je kiest ervoor om over te stappen naar de DUBV, dan neem je de reeds opgebouwde rechten mee. Op deze manier maak je wel meteen aanspraak op deze inkomenszekerheid. Natuurlijk altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie, bijvoorbeeld hoe lang je al in loondienst werkt.

Denk je er over om voor jezelf te starten, maar wil je de zekerheid van het sociale stelsel niet verliezen? Dan is Uniforce zeker een goede start voor je. Heb je nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Delen op social media