Hans van Embden - directeur FlexVet

Of de Wet DBA er nu komt of niet, voor Hans van Embden – directeur van FlexVet – is een ding zeker: “Als ik langdurig wil samenwerken met dierenarts professionals, dan heb ik een duurzame en toekomstbestendige oplossing nodig. Daarom kies ik voor Uniforce.”

Na vijftien jaar werkzaam te zijn geweest als allround dierenarts, voor onder andere landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, vond Hans van Embden het tijd voor bezinning. “Wilde ik dit nog vijftien jaar blijven doen? Ik werkte in een maatschap en haalde vooral veel voldoening uit mijn managementtaken. Het werd me al snel duidelijk dat ik wilde ondernemen, maar dan wel als enige kapitein op het schip. Er waren al veel bureaus op financieel-administratief vlak, maar specifiek op het gebied van human resources, personeelsmanagement en detachering bestond er geen bureau. Op 1 januari 2001 begon ik FlexVet, het eerste uitzendbureau in Nederland voor de dierenarts professional.”

Allround intermediair

Toch had het bureau in de beginjaren te kampen met weerstand. “Ik herinner me nog dat ik aan een medewerker van de brancheorganisatie voor dierenartsen vertelde over mijn plannen. ‘Dat is niet mogelijk. Als dierenarts ga je toch niet werken als uitzendkracht’, werd er gezegd. De term ‘uitzendkracht’ had een negatieve lading, ook al ging het om professionals in de diergeneeskunde. Dat is nu gelukkig verleden tijd.” Inmiddels is FlexVet een allround intermediair voor alle functies in de veterinaire sector, van dierenartsen en accountmanagers tot dierenartsassistenten en docenten. “Op dit moment hebben we zo’n honderd gedetacheerden aan het werk. Het team bestaat uit vier consultants en een backoffice medewerker. Ik houd me bezig met strategie en beleid en probeer tien procent van mijn tijd te besteden aan het werk als dierenarts. Ik word wel eens gevraagd als waarnemend dierenarts bij vakanties of piekdrukte, of interim manager in een praktijk. Dat doe ik nog altijd graag.”

Risico’s voorkomen

Tot een van de grootste opdrachtgevers van FlexVet behoort de overheidsinstantie NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit). “Zij huren een groot deel van hun flex dierenartsen via ons in. Dit soort klussen bij de rijksoverheid gaat vanwege de financiële omvang via een aanbesteding volgens Europese regelgeving. In die aanbesteding staat dat dierenartsen die in 2016 als zzp’er werden ingehuurd, geen individuele contracten meer zouden krijgen. Zij moeten sinds 2017 worden ingehuurd via een bemiddelingsbureau. Door te werken met een intermediair, verschuiven de eventuele werkgeversrisico’s van opdrachtgever naar intermediair. Waar de VAR voorheen nog enige zekerheid gaf aan de opdrachtgever, doet de Wet DBA dat absoluut niet. Om die risico’s te voorkomen zijn we vanuit FlexVet lang bezig geweest een modelovereenkomst te creëren voor de dierenarts professional. Daar is een modelovereenkomst uitgerold waarmee gewerkt kan worden, alleen twijfelen we over de houdbaarheid. Dierenartsen verrichten vaak meerjarige klussen en er speelt altijd een mate van gezag mee. Andere oplossing zou zijn om ze in loondienst te nemen. Maar zeg dat maar tegen een dierenarts die al jaren werkt als zelfstandige, die wil niet meer terug naar een loondienstverband.”

Kiezen voor zekerheid

Hans ging op onderzoek uit en ontdekte Uniforce en de voordelen van samenwerken met Uniforce Professionals. “De DUBV van Uniforce zie ik als een duurzaam en toekomstbestendig concept. Ongeacht wat er gaat gebeuren met de Wet DBA. Wanneer onze professionals werken vanuit de DUBV, kunnen wij hen zonder risico’s langdurige opdrachten aanbieden. Willen ze dat niet, dan kunnen ze alleen worden ingezet voor tijdelijke opdrachten. Wij kunnen en willen geen onnodige risico’s lopen. Wat er zal gebeuren met de Wet DBA weten we niet, ook niet of de wet van tafel gaat. Ik denk niet dat je daarop moet wachten en met de politiek mee moet gaan. Je moet nu zelf kiezen voor jouw zekerheden.”

Meer flexibiliteit

Het aantal banen voor dierenartsen is de laatste jaren hard gegroeid en dat vraagt volgens Hans om meer flexibele werkvormen. “Vijf jaar geleden stagneerde de vraag en kampten we nog met een overschot en werkloosheid, dat is nu volledig gekanteld. De vraag is mede toegenomen doordat de groep babyboomers geleidelijk afscheid aan het nemen is. Daar waar die oudere collega gemiddeld tussen de 40 tot 60 uur per week werkte, kiest de jongere collega liever voor parttime werk. Je zou kunnen zeggen dat 1 fte van toen bijna is vervangen door 2,5 parttimers nu. De keten-praktijken zijn steeds meer in opkomst, die zorgen voor de overhead, het geld, de investeringen en bieden meer mogelijkheden voor parttime werken en flexibiliteit. Het aantrekken van de economie heeft ook geleid tot meer werk voor dierenartsen. Gezelschapsdieren zijn een vorm van luxe. Tijdens de crisis ging men minder snel naar de dierenarts of stelde dit uit, terwijl de dierenarts het juist moet hebben van die preventieve gezondheidszorg.”

De ontwikkelingen in de veterinaire beroepsgroep creëren volop kansen voor de dierenarts professional en voor FlexVet. “Inmiddels zijn we ook niet meer het enige bureau voor veterinaire functies. Nu de markt aantrekt kunnen we nog meer laten zien wat de voordelen zijn om via een intermediair te werken. We bieden met name flexibiliteit voor de professionals in de veterinaire sector en door de samenwerking met Uniforce komt daar een stuk zekerheid bij.”

FlexVet directeur van Embden: ‘De dierenarts professional heeft baat bij een duurzame oplossing.’

Risicoloos_ZZP_inhurenOpdrachtgever of HR-professional?

Zzp’ers inhuren zonder risico’s. In deze whitepaper voor HR en inkoop professionals en opdrachtgevers lees je hoe je succesvol kunt (blijven) samenwerken met zelfstandigen.

Zzp’ers inhuren risicovol? Dat hoeft niet.

Contact formulier

We willen heel graag kennis met je maken, je situatie bespreken, je goed en eerlijk adviseren en uiteraard toelichten hoe je onderdeel van Uniforce kunt worden.