Personal Books

Ben je zelfstandig professional en houd je niet van de administratie? Personal Books verzorgt voor jou de administratie van je onderneming. Voor de loonadministratie en de financiële administratie wordt door Personal Books het bekende boekhoudpakket Exact gebruikt. 

Administratie voor jou als zelfstandig professional

Personal Books verzorgt de administratie van DUBV’s, DGA's en ZZP'ers. De diensten die wij vanuit Personal Books voor je kunnen verzorgen zijn:

 • Loonadministratie
 • Financiële verslaglegging
 • Fiscale aangiftes
 • NEN-certificering
 • Deblokkeren van de G-rekening
 • Jaarrekening deponeren KvK
 • Delen van financiële kennis

Deze dienst kun je bij ons afnemen voor een all-in prijs per maand. Je kunt dit pakket ook combineren met NEN-certificering. Deze dienst kwam voort uit de hulp en ondersteuning die wij altijd al boden aan Uniforcers.

Als jij besluit je loonadministratie door Personal Books te laten uitvoeren dan ontvangt de onderneming rond de 20e van elke maand de salarisspecificaties en de aangifte loonheffing. De specificaties en de aangifte dienen door de onderneming te worden voldaan. Natuurlijk ontvangt de onderneming eind van het jaar de jaaropgave, de loonstaat per werknemer en de verzamelloonstaat.

Om de financiële verslaglegging op te kunnen starten dient er een financiële administratie te worden opgezet. Per kwartaal dienen hiervoor de administratieve gegevens zoals inkoop- en verkoopfacturen en de bankafschriften te worden aangeleverd bij ons. Om de aangifte omzetbelasting per kwartaal hoef je je geen zorgen meer te maken! Deze wordt door Personal Books ingediend bij de Belastingdienst. Als ondernemer ontvang je hiervan een kopie, met het bedrag dat voldaan dient te worden aan de Belastingdienst.

Per kwartaal is er ook een balans en winst- en verliesrekening beschikbaar.

De volgende aangiftes kunnen worden verzorgd door Personal Books:

 • Loonheffing
 • Omzetbelasting
 • Dividendbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Inkomstenbelasting

De jaarrekening is een financieel jaaroverzicht van de onderneming en bestaat uit verschillende onderdelen. Hoeveel onderdelen dit zijn is afhankelijk van de grootte van de vennootschap. Minimaal dient de balans en winst- en verliesrekening opgenomen te worden met toelichting op beide.

Ben je als onderneming NEN gecertificeerd? Dan heeft het als voordeel dat er een lager percentage van het factuurbedrag door de opdrachtgever op de g-rekening moet worden gestort. Zonder certificering wordt er 55% op de g-rekening gestort. Doordat de onderneming gecertificeerd is gaat dit percentage van 55% naar 25%.

Om NEN gecertificeerd te blijven vindt er twee keer per jaar een inspectie plaats. Personal Books begeleidt deze certificering en inspectie!

De g-rekening is een geblokkeerde bankrekening, waar de opdrachtgever 55% van het factuurbedrag naar overmaakt. Van deze rekening kunnen alleen de loonheffing en omzetbelasting voldaan worden. Mochten de te betalen bedragen loonheffing en omzetbelasting veel lager zijn dan de stortingen die gedaan zijn door de opdrachtgever, dan ontstaat er een steeds groter saldo op de geblokkeerde rekening.

Om toch gebruik te kunnen maken van dit saldo bestaat de mogelijkheid om deblokkering van de g-rekening aan te vragen bij de Belastingdienst. Personal Books kan deze aanvraag voor jou verzorgen! Gaat de Belastingdienst akkoord met de deblokkering? Dan ontvang je als ondernemer binnen 6 weken het bedrag op jouw zakelijke rekening.

Nadat de jaarrekening is opgesteld en goedgekeurd door de aandeelhouders d.m.v. de notulen jaarvergadering zal de jaarrekening worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Als vennootschap heb je de verplichting om binnen 22 maanden na afloop van het boekjaar de jaarrekening de deponeren.

Als ondernemer heb je te maken met veel verschillende facetten waardoor het soms fijn kan zijn om even met iemand van gedachte te wisselen over financiën. In samenspraak met Personal Books kan individueel worden bepaald welke financiële gegevens worden gedeeld. Blijft altijd dat Personal Books fungeert als vraagbaak. Natuurlijk weten we niet alles, maar dan maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk zodat je vraag beantwoord wordt.