Infoavondzzpwetdba
Accedis organiseert voor haar leden van het Ac’sternen-netwerk op 29 maart een bijeenkomst over de Wet DBA. Ac’sternen is een relatienetwerk van ons bekende freelancers/ZZP’ers. Mensen die bereid zijn inzicht te geven in elkaars wereld en diens kansen, daarover met elkaar van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. Leden worden een aantal keer per jaar uitgenodigd om gezamenlijk thema’s te bespreken en daarmee met elkaar een beeld te vormen van de ontwikkelingen op het vakgebied.

Het thema van deze avond zal zijn:

Wet Deregulering Arbeidsrelaties: hoe nu verder?
Per 1 mei 2016 verdwijnt de huidige VAR en is de Wet Deregulering Arbeidsrelaties van kracht. In plaats van de VAR kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers (zzp’ers) gaan werken met een stelsel van voorbeeld- en modelovereenkomsten. Maar hoe werkt dit nu precies en wie moet nu eigenlijk wat regelen? Wat onderscheidt een ‘echte’ zelfstandige van de ‘schijnzelfstandige’? Wat betekent dit voor de ZZP’er en wanneer is nu sprake van echte ‘vrijheid en zekerheid’? Wie loopt welke risico’s?

Door middel van een paneldiscussie willen we gedurende deze avond antwoord krijgen op veel vragen die ontstaan naar aanleiding van deze nieuwe wet.

Aanmeldingen kunnen uitsluitend gedaan worden door leden van het Ac’sternen-netwerk. Voor meer informatie over dit netwerk kun je contact opnemen met Esther van Schie (023-5627555).