Als ICT professional elke opdracht kunnen aannemen?

Werk je als zelfstandig professional in de ICT en kom je in de knel omdat er geen modelovereenkomst beschikbaar is voor jouw opdracht? Misschien is de Declarabele Uren BV van Uniforce dan de oplossing die bij jou past.

Met de DUBV kun je alle opdrachten die je wilt doen accepteren, ongeacht de aard van de werkrelatie of de duur van de opdracht. Daarbij participeer je in het sociaal stelsel en ben je verzekerd tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Wil je weten of de DUBV ook bij jou past? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Video: ‘Werken voor wie je wilt, zolang je maar wilt.’

ICT Professional: Chris Woolderink

Power BI Specialist

‘Het is de enige ondernemersvorm waarbij ik vanuit de DUBV zelf de werkgeversrisico’s draag en niet mijn opdrachtgever. Opdrachten in de ict kunnen best lang duren, zo is een periode van twee jaar niet ongebruikelijk. Je krijgt op een gegeven moment steeds meer kennis van de systemen, waarmee je jezelf nog waardevoller maakt. Als Uniforce Professional zijn er geen beperkingen meer in het kader van de opdrachtduur en het aantal opdrachtgevers. Ook hoef ik niet meer om te kijken naar de Wet DBA. Hierdoor geniet ik pas van échte vrijheid.’
Lees hier het verhaal van Chris Woolderink.

ICT Professional: Rob van Steenbergen

Software tester

‘Toen ik voor mezelf begon, had ik met mijn vrouw afgesproken dat ik op een redelijk veilige manier zou gaan ondernemen. Er is vanuit Uniforce goede controle en bewaking op de boekhouding en financiën binnen de DUBV. Als het ondernemen om wat voor reden niet zou lukken, dan kan ik een uitkering krijgen. Ook als ik tijdelijk geen opdracht heb. Ik zocht dus naar zekerheid, die vond ik in de ondernemersvorm van Uniforce.’
Lees hier het verhaal van Rob van Steenbergen.

Hoe werkt het?

Uniforce Group en jij richten samen een Declarabele Uren B.V. (DUBV) op. Jij bent voor 80% aandeelhouder, directeur en bestuurder van de DUBV. Uniforce Group heeft geen recht op winstdeling. Binnen de DUBV is er een bepaalde gezagsverhouding. Hierdoor ontstaat er een dienstverband tussen jou en de DUBV. Je bent als ICT professional zowel directeur als werknemer. Je opdrachtgever heeft de zekerheid dat hij gegarandeerd gevrijwaard is voor loonheffing en sociale verzekeringspremies. Daardoor kun je werken voor wie en zolang je maar wilt en heb je geen last van de Wet DBA. Bovendien heb je, als werknemer binnen je DUBV, inkomenszekerheid dankzij het sociale stelsel.

Uniforce

0%
Aandelen

Geen winstrecht
Geen dividend
Beperkt stemrecht

ICT-professional

0%
Aandelen

Administratie op orde
Goed huisvaderschap
Aan wetgeving houden

Verklaring Uniforce Registratie

Als je je B.V. goed beheert krijg je jaarlijks vanuit Uniforce de Verklaring Uniforce Registratie (VUR). Met de VUR lopen jij en je opdrachtgever nooit risico op naheffingen achteraf. Er is immers nooit sprake van schijnzelfstandigheid. Met deze verklaring kun je jezelf dus risicoloos detacheren aan opdrachtgevers. Dit kan rechtstreeks bij de eindklant zijn of via een intermediair in de ICT branche. De VUR neemt voor de opdrachtgever alle risico’s op het gebied van de arbeidsrelatie weg die ontstaan bij het inhuren van zzp’ers. Met de VUR kun je jarenlang bij dezelfde opdrachtgever werken en is het ook mogelijk in een lijnfunctie (met gezag) werkzaam te zijn.

Belastingdienst & UWV erkend

De DUBV is erkend en goedgekeurd door de Belastingdienst en het UWV. Bovendien neemt de DUBV ook risico’s voor jou weg, omdat je als werknemer binnen je DUBV terug kunt vallen op het sociale stelsel (uitkering bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid).

Kosten Uniforce Professionals

Als Uniforce professional betaal je maandelijks een vast bedrag voor de conceptkosten á €170,-. Of een DUBV bij je past hangt af van vele factoren. Onze consultant bespreekt deze graag met je tijdens het adviesgesprek. Let erop dat als je nu vanuit een eenmanszaak werkt je fiscale positie wijzigt, laat je daarom goed informeren door een administratie- of accountantskantoor. We bieden je naast de dienstverlening rondom de DUBV ook hulp bij het ondernemen. Eén op één, bijvoorbeeld met gratis juridisch advies.

Vrijheid

Je kunt werken voor wie je wilt en zolang je maar wilt. Geen Wet DBA beperkingen.

Zekerheid
WW & WIA

Je krijgt toegang tot het sociaal stelsel (WW/WIA).

Kennis

Je kunt terugvallen op de kennis van alle aangesloten Uniforce professionals.

Ondersteuning

Je krijgt eerstelijns juridische ondersteuning en advies bij ondernemers vraagstukken.

Erkend

Het Uniforce concept is erkend en goedgekeurd door de Belastingdienst en UWV.

Op de hoogte blijven van de veranderingen in de zzp-markt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

aanmelden

Hoe doe ik mee?

Gratis advies gesprek

Tijdens een vrijblijvend advies gesprek bekijken we of ons concept het beste bij jou past. Dat hoeft niet zo te zijn.

Oprichting

Bij de notaris tekenen we de oprichtingsakte van de DUBV, je opent een rekening bij de bank en stort aandelenkapitaal (€80). De DUBV wordt ingeschreven bij de KvK en aangemeld bij de Belastingdienst voor loonheffing en omzetbelasting. Natuurlijk begeleiden we je bij iedere stap.

Aan de slag met je ICT project!

Je sluit een ziekteverzuimverzekering (ZVV) af en krijgt je VUR. Nu kun je zorgeloos aan de slag.

Benieuwd of een DUBV bij je past?

Maak een afspraak

We willen heel graag kennis met je maken, je situatie bespreken, je goed en eerlijk adviseren en uiteraard toelichten hoe je onderdeel van Uniforce kunt worden.

0341-416500

info@nulluniforce.nl

Volg ons

Contact formulier