Home/Kenniscentrum/Sociale zekerheid en Uniforce Professionals

Achtergronden

Sociale zekerheid en Uniforce Professionals

Uniforce Professionals zijn verplicht verzekerd voor werknemersverzekeringen. Wat dat betekent lees je hier.

Sociale Zekerheid en Uniforce Professionals

Uniforce Professionals werken onafhankelijk en zijn als werknemer verplicht verzekerd voor werknemersverzekeringen. Hierdoor kun je, indien nodig, aanspraak maken op WW of WIA.

Doordat Uniforce medeaandeelhouder is in de DUBV kwalificeert een Uniforce professional voor de sociale verzekeringswetgeving als werknemer en bouw je net als elke werknemer rechten op voor o.a. de WW en WIA. Je hebt hiermee dezelfde inkomenszekerheid als elke medewerker in loondienst.

Belangrijk daarbij om te vermelden is dat wanneer je al lange tijd zelfstandig ondernemer bent en je overstapt naar het Uniforce-concept, je opnieuw rechten moet opbouwen. Wanneer je uit een loondienst situatie komt en je kiest ervoor om over te stappen naar het Uniforce-concept, dan neem je de reeds opgebouwde rechten mee. Op deze manier maak je wel meteen aanspraak op deze inkomenszekerheid. Natuurlijk altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie, bijvoorbeeld hoe lang je al in loondienst werkt.

Denk je er over om voor jezelf te starten, maar wil je de zekerheid van het sociale stelsel niet verliezen? Dan is Uniforce zeker een goede start voor je.

Delen op social media